Trajectcontrole op de A2
NOS Nieuws

Meer boetes opgelegd voor verkeersovertredingen

De afgelopen tijd zijn meer boetes opgelegd voor verkeersovertredingen. Het waren er in de eerste vier maanden van dit jaar ruim 3 miljoen, blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Openbaar Ministerie en de politie. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog maar om ruim 2,5 miljoen boetes.

In de eerste maanden van 2016 werden de meeste verkeersboetes opgelegd voor te hard rijden. Verder gingen mensen op de bon voor rijden door rood licht, foutparkeren, het niet dragen van een gordel of helm, niet handsfree bellen of rijden zonder fietsverlichting.

Het overgrote deel van de overtreders liep tegen de lamp door een flitspaal of door trajectcontrole. Er staan meer digitale palen op belangrijke plekken en er zijn meer trajectcontroles. Veel minder vaak was er sprake van staande houden door de politie. Dat de politie iets minder mensen staande hield dan vorig jaar, komt volgens Justitie onder meer doordat agenten ook andere zaken aan hun hoofd hebben, zoals de vluchtelingenstroom en de terreurdreiging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl