NOS Voetbal

Depay: vertrek Van Gaal heeft geen gevolgen voor mij

Depay: vertrek Van Gaal heeft voor mij geen gevolgen

Memphis Depay verwacht niet dat het vertrek van Louis van Gaal bij Manchester United gevolgen zal hebben voor zijn toekomst bij de club. "Ik zou niet weten waarom. Ik ben blij om daar te zijn en de directie is blij dat er ik ben", reageert Depay vanuit het trainingskamp van Oranje in het Portugese Lagos.

Als kampioenenmaker van PSV en met een sterk WK achter de rug werd Depay vorige zomer op voorspraak van Van Gaal naar Manchester United gehaald. De oud-bondscoach van Oranje gaf de aanvaller vertrouwen, maar kreeg dat maar zelden uitbetaald.

Uitgerekend in de finale om de FA Cup werd Depay buiten de selectie gehouden. "Of het ook voelt als mijn prijs? Ik heb in het toernooi wel meegedaan, maar de finale niet. Dan is het gevoel wel minder", aldus de aanvaller.

Bewijsdrang

Juist om die reden is Depay blij om weer bij het Nederlands elftal te zijn. "Een fijn einde van het seizoen zo. Ik ben hier met een lekker gevoel heengegaan. Trainen op niveau en hopelijk wedstrijden spelen."

Flitsende dribbels en poeiers van buiten de zestien: typische Depay-acties waar in Nederland van gesmuld werd, maar die in Engeland slechts sporadisch te zien zijn geweest. Voelt Depay bewijsdrang? "Iedereen weet dat ik het kan. Dat weet jij (Bert Maalderink, red.) ook", reageert de aanvaller geprikkeld.

"Soms heb ik iets te veel bewijsdrang. Natuurlijk wil ik hier weer laten zien dat ik goed kan voetballen. Voor mij is Oranje een mooie kans om na veel wedstrijden op de bank weer wedstrijden te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl