NOS Voetbal

Weghorst: er is wel de nodige interesse

Weghorst: ik wil kijken waar mijn plafond ligt

De plaatsing voor Europees voetbal, zondag gerealiseerd door de 2-0 zege op FC Utrecht, is uniek voor Heracles Almelo. Maar ook voor Wout Weghorst is het de eerste prijs die hij wint in zijn profcarrière. "En dat voelt heel erg goed. Als je dit met deze club kunt bereiken, mag je daar heel erg trots op zijn."

De vraag wat de Almeloërs, vorig jaar nog heel lang strijdend tegen degradatie, op internationaal niveau te zoeken hebben, wuift hij niet weg. "Maar ik vind ook dat we het verdiend hebben. En straks moeten we er vooral van genieten dat we erbij zijn. Want dat is gewoon heel erg mooi."

'We', zegt de 23-jarige spits heel nadrukkelijk. Maar of hij ook daadwerkelijk met Heracles Europa ingaat, durft Weghorst niet onmiddellijk te bevestigen. "Dat is een optie", zegt hij met een weinig verhullende glimlach op z'n gezicht. "Maar er is wel de nodige interesse van andere clubs."

"Ik heb het hier heel prima naar mijn zin gehad", beaamt Weghorst, die in de zomer van 2014 FC Emmen verruilde voor Heracles en sindsdien in 58 competitiewedstrijden zestien keer scoorde. "Maar ik ben heel erg ambitieus. Ik wil kijken waar mijn plafond ligt. Als de kans voorbijkomt en het gevoel is daarbij goed, dan zou dat een optie kunnen zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl