NOS Nieuws

OM eist acht jaar cel in Nijmeegse scooterzaak

De twee verdachten in het Nijmeegse scooterdrama moeten acht jaar de cel in, als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Het OM beschuldigt het tweetal in hoger beroep van doodslag.

Mohamed el G. en Mohamed A. reden zes jaar geleden de Arnhemmer Mario van de Geijn dood. Ze waren op een gestolen scooter op de vlucht voor de politie. Tijdens hun vlucht reden ze zonder verlichting en negeerden rode stoplichten. Van de Geijn liep op een zebrapad toen hij werd aangereden.

De zaak sleept al jaren. Beide verdachten zeggen dat de ander de scooter bestuurde, waardoor ze in hoger beroep werden vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie ging vervolgens in beroep bij de Hoge Raad. Die bepaalde dat de zaak terug moest naar het gerechtshof in Den Bosch.

Beiden verantwoordelijk

Volgens het OM zijn beide verdachten schuldig aan het medeplegen van doodslag. "Zowel bestuurder als bijrijder zijn voor het gevaarlijke rijgedrag verantwoordelijk", staat in een persbericht.

Het maakt volgens het OM dan ook niet uit wie de scooter daadwerkelijk heeft bestuurd. "Beide verdachten hebben willens en wetens de kans aanvaard dat hun vlucht op de scooter fatale gevolgen kon hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl