ANP
NOS Sport

Kromowidjojo: een bevestiging, geen garantie

Op de slotdag van de EK langebaan in Londen gaf Ranomi Kromowidjojo nog even een duidelijk signaal af: met het veroveren van de Europese titel op de 50 meter vrij snoerde zij de critici, die twijfelden aan haar vorm in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, de mond.

“Dit is een bevestiging, geen garantie. Maar ik ben op de goede weg", zei Kromowidjojo na haar 24,07, een nieuw toernooirecord. "Het is 0,02 boven mijn snelste tijd ooit, dus dat is gewoon goed."

Kromowidjojo: een bevestiging, geen garantie

Rijtje

Opmerkelijk genoeg won gouddelver Kromowidjojo nooit eerder een gouden medaille op de EK langebaan. "Dit ontbrak nog in het rijtje", zei ze stralend, waarna ze haar indrukwekkende palmares opsomde. "Goud op de Spelen, WK-goud, WK kortebaan-goud , EK kortebaan-goud. En nu eindelijk EK langebaan-goud. Dit geeft wel een lekker gevoel."

In de halve finales had Kromowidjojo nog haar meerdere moeten erkennen in concurrente Francesca Halsall, die een thuiswedstrijd zwom. "Van tevoren moest ik daar wel aan denken, want het was een zelfde soort gevoel als tijdens de Spelen", zei Kromowidjojo, die zich in de finale vervolgens baas boven baas toonde. "Ik tikte aan en hoorde het stadion niet uit zijn dak gaan en dacht: ja dit is goed."

Coach Kromowidjojo: de race klopte gewoon

Pearson

Coach Patrick Pearson was na afloop vol lof over de race van zijn pupil. "Ze excelleerde echt en ik had haar iets trager verwacht. De race klopte gewoon. Als ze deze race in de zomer ook kan laten zien, met een iets betere vorm, dan heb je echt het ideaalplaatje."

Pearson: “Deze kampioenschappen bestaan al negentig jaar en voor mij zegt dat wel wat. Dit is wat ik wilde zien en het geeft veel vertrouwen voor de komende tijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl