NOS SportAangepast

'Superblije' Schippers: ik wilde kijken waar ik sta

Schippers is superblij met haar race

De grote vedette van de FBK Games maakte haar naam zondagavond in Hengelo helemaal waar. Dafne Schippers imponeerde op het afsluitende nummer, de 200 meter. De wereldkampioene won afgetekend in 22,02 seconden, haar beste seizoentijd en haar tweede tijd ooit.

Concurrentie had Schippers niet. Haar krachtsexplosie kon door niemand beantwoord worden. Nummer twee Jodie Williams moest ruim een seconde toegeven (23,06). "Ik wilde hier hard lopen, kijken waar ik sta. Ik ben hier superblij mee", zei de Nederlandse vedette.

Mislukte estafette

Ook Jamile Samuel en Naomi Sedney traden aan op de 200 meter. Met Schippers hadden zij eerder al gelopen op de estafette, die in een drama eindigde. De laatste wissel tussen Sedney en Marit Dopheide, die voor het eerst in deze samenstelling aantrad, ging mis. Dopheide vertrok te vroeg, Sedney kon het stokje niet op tijd overdragen. "Kan gebeuren, we liepen voor het eerst in deze opstelling", zei Schippers ontspannen.

Schippers snelt naar zege op 200 meter

Ruim een uur later stond de wereldkampioene van de 200 meter klaar voor haar favoriete individuele nummer. Dit seizoen liep de wereldster op 22 april al naar 22,25 seconden, maar een vervolg daarop leek bij de FBK Games bijkans onmogelijk. Het slechte weer in Hengelo maakte een toptijd op voorhand uiterst onwaarschijnlijk.

Schippers trok zich er niets van aan en snelde als een schicht door de regen. De winst in 22,02 seconden, haar tweede tijd ooit, was verbluffend. Het gemak waarmee ze al haar concurrentes op een seconde of meer liep eveneens.

"Ik ben hier superblij mee, het is een druk weekeinde voor me geweest", zei de sprintster, die vrijdag ook al in Manchester een wedstrijd had gelopen. Daar won ze de 100 meter in 10,94 seconden, ook een voortreffelijke tijd. "Ik voelde me goed en wilde hier hard lopen."

Het enthousiaste Nederlandse publiek klapte de handen stuk voor de kampioene. Jamile Samuel eindigde als vijfde in 23,17, Naomi Sedney werd achtste in 24,13.

Naast Schippers imponeerden ook Maureen Koster en Femke Pluim in Hengelo. Koster liep in haar eerste 1.500 meter van het seizoen naar de tweede plaats achter de Ethiopische Besu Sado. De Nederlandse miste maar net de zege: 4.05,30 om 4.05,48. "Ik ben hier zeer tevreden over", zei de specialiste van de middenafstand. "Ik miste nog wat kracht op het einde, maar ik heb gewoon een goede race gelopen."

Koster loopt naar tweede plaats op de 1.500 meter

Femke Pluim, net als Schippers en Koster al zeker van olympische deelname, kwam sterk voor de dag bij het polsstokhoogspringen. Ze eindigde als tweede met een hoogte van 4,45 meter. Ze bedwong de hoogte in haar tweede poging. Daarna probeerde ze het drie keer op 4,60, wat een Nederlands record zou betekenen. Het lukte haar niet. De Chinese Ling Li won in Hengelo. Ze kwam vijf centimeter hoger dan Pluim.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl