Heracles-trainer John Stegeman kan zijn geluk niet op met Europees voetbal
NOS Voetbal

Stegeman beleeft een sprookje: dit Heracles is Europa-waardig

"Het kan verkeren. Van degradatiekandidaat tot Europees voetbal. Dit is een sprookje, een droom." Heracles Almelo-trainer John Stegeman is in de zevende hemel na de 2-0 overwinning op FC Utrecht, waarmee de play-offs werden gewonnen.

Heracles gaat nu voor het eerst Europa in, in de derde voorronde van de Europa League. Toen Stegeman in 2014 als opvolger van Jan de Jonge werd aangesteld bij de club - het is zijn eerste baan als hoofdtrainer - werd er nog gestreden tegen degradatie.

"Ik was net klaar met de cursus", weet Stegeman nog. "Ik had een ander pad in mijn hoofd zitten. Het was een sprong in het diepe, maar ik heb hele goede mensen om mee heen. Die ben ik heel dankbaar. Ze zingen nu wel mijn naam, maar we doen het met elkaar."

Stegeman: Europees voetbal, dit is een droom

Heracles in de Europa League, het zal even wennen zijn. Stegeman: "Het is voor ons allemaal nieuw, maar daar raken wij niet van in de war. We gaan ons uiterste best doen om Nederland op een positieve manier te vertegenwoordigen."

Moeten er daarvoor nog spelers bijkomen? "Dit team is nu al Europa-waardig", vindt Stegeman. "Er zit een aantal spelers in die in de subtop van Nederland kan voetballen. Maar in Europa gelden andere wetten. Dit seizoen hebben we geleerd duels klinisch te winnen."

John Stegeman wordt op de schouders genomen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl