NOS Wielrennen

Kruijswijk steviger in het roze na klimtijdrit

Kruijswijk bouwt voorsprong uit in tijdrit

Steven Kruijswijk heeft zijn leidende positie in de Giro d'Italia op grootse wijze verstevigd. Weliswaar moest hij de zege in de klimtijdrit over 10,8 km naar Alpe di Siusi aan de Rus Aleksandr Foliforov laten, maar belangrijker was dat hij zijn concurrenten voor de roze trui op flinke achterstand reed.

Foliforov was slechts een paar tienden sneller dan Kruijswijk. De Nederlander toonde in Zuid-Tirol eens te meer aan in grootse vorm te verkeren. Al na het eerste meetpunt (na 4,4 km) was hij dertig tellen rapper dan Nibali. De Italiaan kreeg bovendien tijdens zijn rit materiaalpech en is na vandaag niet langer de nummer twee in het klassement, dat is de Colombiaan Esteban Chaves.

Nibali had een off-day. Hij gaf 2.10 toe op Kruijswijk, mede doordat zijn ketting eraf vloog. Zijn derailleur ging stuk waarna de Italiaan van fiets moest wisselen. Nibali staat nu derde op 2.51 van Kruijswijk.

Net als Kruijswijk profiteerde ook de Esteban Chaves van de pech bij Nibali. De Colombiaan klom naar de tweede plaats in het klassement, maar kon Kruijswijk niet bedreigen. Chaves deed veertig seconden langer over de tijdrit dan de Nederlander en staat daardoor in het klassement 2.12 achter op Kruijswijk.

Morgen hebben de renners in de Ronde van Italië een rustdag. Dinsdag staat er een heuvelachtige rit over 132 kilometer op het programma.

  • NOS
    De uitslag van de vijftiende etappe
  • NOS
    Het klassement na de vijftiende etappe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl