Jordens Peters
NOS Voetbal

Willem II wil onzekerheid en frustratie van zich afspelen

De nacompetitie levert vaak bijzondere momenten op en derby's zijn altijd speciaal, maar de verhalen die deze week in Tilburg worden geschreven tarten elke beschrijving. "Het is een absurde week", zegt trainer Jurgen Streppel. Ook zijn aanvoerder Jordens Peters heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt. "Dit is de rumoerigste week uit mijn carrière. Zoiets had ik nooit kunnen verzinnen."

Hun club Willem II neemt het in de finale van de play-offs om een plek in de eredivisie op tegen buurman NAC Breda. Toch gaat het in Tilburg de laatste dagen meer over FC Twente dan over de rivaal. "Nou, niet alleen hier, hoor. Volgens mij gaat het in heel Nederland alleen maar over FC Twente", vult Streppel aan.

Door de straf die de licentiecommissie FC Twente oplegde, dacht Willem II op woensdag even dat het voor degradatie niet meer hoefde te vrezen. Maar enkele uren later begrepen de Tilburgers dat de champagne toch weer de ijskast in moest omdat de straf nog niet definitief is.

De timing van die berichten, kort voor de heenwedstrijd tegen NAC, stemden Streppel dan ook uiterst ontevreden. "Onze emoties schoten alle kanten op. Het was dus lastig om ons op de wedstrijd te concentreren. Maar dat hebben we goed gedaan. Daar heb ik de spelers een compliment voor gemaakt."

Jurgen Streppel

Toch heeft het Willem II geen geweldige uitgangspositie opgeleverd. De Tricolores verloren na een vroege voorsprong in Breda met 2-1. Streppel: "Natuurlijk begrijp ik dat we een betere uitgangspositie hadden kunnen hebben, maar bij mij is het glas halfvol. Met 2-1 is handhaving nog mogelijk."

Dit is de rumoerigste week uit mijn carrière. Zoiets had ik nooit kunnen verzinnen.

Jordens Peters, aanvoerder van Willem II

Ook als Willem II vandaag opnieuw verliest van NAC, is handhaving dus nog mogelijk. Maar dan moet de club de wachtkamer in en is het afhankelijk van het definitieve besluit over FC Twente. Een verwarrende situatie, die volgens Peters juist heel simpel is. "Wij moeten gewoon zorgen dat we winnen. Dan is er geen twijfel. En mocht het dan toch helemaal fout gaan, dan is er misschien nog een laatste strohalm."

Tegen NAC altijd gefocust

Die eventuele reddingsboei maakt de Tilburgers niet gemakzuchtig, stelt de aanvoerder. "Zeker niet. Daarbij helpt de tegenstander natuurlijk ook wel, want tegen NAC kunnen we de focus echt niet verliezen. Daar zorgen de supporters wel voor."

De frivole Wiilem II-aanvaller Lucas Andersen ontwijkt tackles van Michael Dingsdag en Luis Pedro van NAC Breda

Een deel van diezelfde supporters ziet de spelers van hun club het liefst ook meegaan in het spel van NAC, spelend met het mes tussen de tanden. Maar Streppel is het er niet mee eens dat zijn ploeg wel wat meer strijd aan de dag mag leggen.

"Ik laat me niets aanpraten door mensen die menen dat wij niet met het spel van NAC om kunnen gaan. Wij weten echt wel wat er gevraagd wordt." Peters: "Wij moeten juist naar onze eigen kwaliteiten kijken. Zij kunnen nog zo veel strijd leveren, als wij goed voetballen, halen wij daar wel ons voordeel uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl