Jan Nagel wordt lijsttrekker van de ouderenpartij 50Plus bij de Eerste Kamerverkiezingen. Nagel is een van de initiatiefnemers van de politieke partij, die zich inzet voor een betere positie van ouderen.

De 71-jarige Nagel richtte in 1993 de partij Leefbaar Hilversum op en was een drijvende kracht achter Leefbaar Nederland, de partij waarvan Pim Fortuyn enige tijd lijsttrekker was.

Ook was Nagel betrokken bij de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) van Peter R. de Vries.

Nagel zat van 1977 tot 1983 al in de Eerste Kamer, destijds voor de PvdA.

Meedoen

De ouderenpartij 50Plus werd in 2009 opgericht onder de naam OokU. De partij heeft vorig jaar niet meegedaan aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dit jaar wil 50Plus wel in alle provincies meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen.

Op de lijst staat ook de 80-jarige Michel van Hulten, die in het kabinet Den Uyl staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat was voor de PPR. Verder komen op de kieslijsten verschillende bekende Nederlanders voor als lijstduwer, zoals Koos Postema, Klaas Wilting en Jacques D'Ancona.

De Provinciale Statenverkiezingen zijn op 2 maart. De Eerste Kamer wordt op 23 mei gekozen via getrapte verkiezingen. De nieuwe leden van de Provinciale Staten kiezen de leden van de Senaat.

STER reclame