CSKA Moskou-trainer Leonid Sloetski reist als kampioen van Rusland af naar Frankrijk voor het EK voetbal
NOS Voetbal

Zesde landstitel voor CSKA Moskou

CSKA Moskou is voor de zesde keer landskampioen van Rusland geworden. Na de 1-0 winst op Roebin Kazan was de buit binnen voor de ploeg van Leonid Sloetski, die zich nu als bondscoach van de Russen mag opmaken voor het EK in Frankrijk.

Alan Dzagojev maakte in de negentiende minuut het enige doelpunt voor de ploeg van oud-eredivisiespelers Ahmed Musa en Pontus Wernbloom.

De ploeg uit Moskou hield daardoor de voorsprong van twee punten op FK Rostov intact. De seizoensrevelatie won zelf met 2-0 van Terek Grozny, waardoor de ploeg van Koerban Berdyjev, zich voor het eerst in de geschiedenis plaatste voor de derde voorronde van de Champions League.

Het ongeplaatste Rostov kan daarin een van de tegenstanders van Ajax worden. CSKA speelt volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League, net als afgelopen jaar, toen PSV één van de tegenstanders was.

Promes net geen topscorer

Quincy Promes eindigde met 18 doelpunten als tweede op de topscorerslijst in de Russische competitie. De Nederlander in dienst van Spartak Moskou maakte twee doelpunten minder dan oud-Feyenoord huurling Fjodor Smolov van FK Krasnodar.

Voor Dinamo Moskou eindigde het seizoen in mineur. De gevallen Moskouse grootmacht, die dit seizoen afscheid nam van onder anderen Alexander Büttner, Douglas, Balász Dzsudszák degradeerde voor het eerst in de geschiedenis uit de hoogste divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl