22 maart 2015 was de dag van Anass Achahbar
NOS Voetbal

PEC Zwolle versterkt zich met Feyenoorder Achahbar

Anass Achahbar speelt volgend seizoen in het blauw-wit van PEC Zwolle. De 22-jarige aanvaller komt over van Feyenoord, waar hij nog een contract had van één jaar. Hij tekent in Zwolle tot medio 2020.

"De voetbalfilosofie van deze club spreekt mij al jaren aan, dus ik ben blij daar onderdeel van uit te kunnen maken. Voor mijn ontwikkeling is het nu belangrijk om zoveel mogelijk minuten te maken", zegt Achahbar op de site van zijn nieuwe club.

Bij Feyenoord kwam Achahbar nauwelijks in actie. In vijf seizoenen speelde hij slechts 35 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij zeven keer scoorde. "Zowel Feyenoord als Anass stond open voor een transfer", zegt technisch directeur Martin van Geel. "Voor spelers van zijn leeftijd is het belangrijk om wekelijks aan spelen toe te komen."

Achahbar, een liefhebber pur sang

Twee goals tegen PSV

Bij de aanhang van Feyenoord is Achahbar voor altijd verbonden aan de wedstrijd tegen PSV van vorig seizoen in De Kuip. Dankzij twee fraaie treffers van de spits won Feyenoord met 2-1. Dit jaar maakte hij indruk door met een omhaal te scoren tegen sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl