NOS Nieuws

Verwarde man overlijdt na taseren door politie

Let op: beelden kunnen als schokkend worden ervaren

Aanklagers in de Amerikaanse staat Georgia hebben een video verspreid, waarop te zien is dat een man overlijdt nadat hij wordt getaserd door agenten. De 32-jarige Chase Sherman verzet zich wanneer de agenten hem proberen te kalmeren. Het loopt verkeerd af.

Sherman is op 20 november vorig jaar met zijn ouders en zijn verloofde op de terugweg van de bruiloft van zijn broer als hij begint te hallucineren. Mogelijk wordt dat veroorzaakt door drugsgebruik, een paar dagen eerder. Het viertal rijdt op dat moment in een auto op een snelweg in Georgia, meldt The New York Times.

Sherman bijt zijn vriendin en probeert uit de rijdende auto te springen. Zijn verloofde stopt langs de weg, waarop zijn ouders de politie bellen. Ze hopen dat agenten hun zoon kunnen kalmeren.

Maar het loopt anders. Sherman verzet zich en wordt in de boeien geslagen. In een poging hem rustig te krijgen, gebruiken de agenten hun stroomstootwapen.

'Vermoord'

Sherman kan zich volgens de advocaat van zijn familie niet verweren. "Vier minuten en tien seconden nadat hij heeft gezegd "ik stop", gebruiken de agenten hun stroomstootwapen nog steeds en duwen ze hem op de grond. Dat is marteling, ze hebben hem vermoord", stelt advocaat Chris Stewart.

Er ontstaat paniek bij de agenten wanneer ze ontdekken dat de man niet meer ademt. Ze trekken hem uit de wagen en beginnen met reanimeren, terwijl de familie van Sherman toekijkt. De man overlijdt ter plaatse.

De aanklagers hebben hun onderzoek nog niet afgerond. Een lijkschouwer oordeelde eerder dit jaar dat Sherman door geweld om het leven is gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl