Daniel Sprong vorig jaar in actie voor Pittsburgh Penguins tegen Minnesota Wild Getty Images
NOS Sport IJshockey

Nederlander Sprong per direct terug in NHL

IJshockeyer Daniel Sprong speelt per direct weer op het hoogste niveau, in de NHL. De Nederlander is door de Pittsburgh Penguins overgeheveld uit de AHL, een niveau lager. 

Daar speelde de 19-jarige Sprong voor de Wilker-Barre Scranton Penguins, onderdeel van de Pittsburgh Penguins. Eerder deze week werden ze uitgeschakeld in de tweede ronde van de play-offs. In totaal scoorde Sprong vijf keer in tien duels en gaf hij twee assists. 

Naast Sprong zijn er nog zeven spelers die in de slotfase van het seizoen terug naar Pittsburgh worden gestuurd. De Penguins zijn nog in de race voor de Stanley Cup. 

In Amsterdam geboren

Sprong is in Amsterdam geboren. In 2005 verhuisde de familie naar Quebec in Canada, zodat Daniel zich verder kon ontwikkelen. En met succes. Bij de NHL Draft, gehouden in juni vorig jaar, werd hij als 46ste gekozen door de Penguins, die hem overnamen van collegeteam Charlottetown Islanders.

Hij maakte zijn debuut in de NHL, maar werd na 18 duels teruggestuurd naar Charlottetown om meer wedstrijden te spelen. Daar maakte hij direct weer indruk met zijn aanvallende kwaliteiten. Toen de Islanders werden uitgeschakeld in de play-offs, kwam hij terecht bij de Wilkers-Barre/Scranton Penguins. 

De prestaties van Sprong vielen ook in Nederland op. Zo werd hij genomineerd als Sporttalent van het Jaar 2015. 

2015: IJshockeytalent Sprong naar NHL-team Penguins Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame