NOS Sport

Verschuren: tijdens het schreeuwen mijn lens verloren

Vol ongeloof en breed lachend stapte Sebastiaan Verschuren na het veroveren van de Europese titel het podium op om het Wilhelmus aan te horen. De 27-jarige Amsterdammer beleefde het hoogtepunt uit zijn loopbaan met winst van de 200 meter vrij.

"Ik geloof het bijna niet en moest echt even goed kijken na het aantikken", aldus Verschuren, die kort daarna zijn vuisten balde richting de tribune. "In de finale was ik wat gespannen. Tijdens het schreeuwen heb ik denk ik mijn lens verloren."

De laatste vijf meter zag ik hem naast me liggen en ik dacht alleen: kop in het water en raggen.

Sebastiaan Verschuren

In de finale was Verschuren net iets sneller dan de Serviër Velimir Stjepanovic. "De laatste vijf meter zag ik hem naast me liggen en ik dacht alleen: kop in het water en raggen. Ik heb geprobeerd mijn eigen race te zwemmen, maar dat je naar hem kijkt, daar ontkom je niet aan."

Stjepanovic ging het best van start en leidde ook nog na 150 meter. "Ik wist dat die gasten naast me hard zouden gaan, maar ik moet het hebben van de laatste honderd meter", aldus Verschuren, die donderdag in actie komt op de 100 meter vrije slag. "Ik ben in vorm en ga mooie dingen laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl