Berry van Gool, voorzitter van Willem II
NOS Voetbal

Clubs ontvreden over timing besluit FC Twente

De clubs die nog strijden om promotie en degradatie zijn niet blij met de licentiecommissie van de KNVB, die vandaag bekendmaakte FC Twente terug te willen zetten naar de Jupiler League. "De timing is erg ongemakkelijk en ongehoord", zegt NAC Breda-directeur van Justin Goetzee.

NAC speelt donderdagavond de eerste finalewedstrijd in de play-offs om promotie en degradatie tegen Willem II. Die club is al zeker van de eredivisie volgend seizoen, door de straf voor FC Twente. "We zitten een dag voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar, maar niemand heeft het daar nu nog over", baalt Goetzee.

"We proberen allemaal te bevatten hoe de licentiecommissie zo heeft kunnen handelen. Dit is een besluit dat nog jaren consequenties voor onze club kan hebben, zeker bij het uitblijven van promotie."

Goetzee vervolgt: "Dit soort beslissingen zouden altijd op sportieve gronden genomen moeten worden. Je kunt niet zomaar een plek vergeven aan een club. Daar moet je voor voetballen."

"Donderdag hebben we een vergadering met alle clubs uit de Jupiler League en dit onderwerp heeft uiteraard de hoogste prioriteit."

NAC-directeur Justin Goetzee

Tilburg rekent zich niet rijk

Ook bij tegenstander Willem II vinden ze de timing niet handig. "Wacht dan even tot na het weekeinde", zegt directeur Berry van Gool. In Tilburg rekenen ze zich overigens nog niet rijk. "Wij gaan in ieder geval gewoon voor de zege tegen NAC. We willen juridisch touwtrekken voorkomen."

Focus in Doetinchem

De Graafschap wil zich niet laten afleiden door de degradatie van FC Twente en een mogelijke kans op lijfsbehoud in de eredivisie. De Doetinchemmers spelen een play-off tegen Go Ahead Eagles, maar houden ook bij verlies nog kans op promotie. Mocht Willem II namelijk winnen van NAC, dan blijft ook De Graafschap in de eredivisie. "We willen van niets of niemand afhankelijk zijn. Zondagavond maken we de balans op", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl