NOS Nieuws

Trump en Fox-journalist Kelly begraven strijdbijl

Trump tegen Kelly: ik vind onze relatie nu heel prettig

Donald Trump en Fox-journaliste Megyn Kelly hebben in een vraaggesprek op de Amerikaanse televisie hun conflict bijgelegd. De Republikeinse presidentskandidaat, die Kelly eerder voor van alles en nog wat uitmaakte, zei nu dat hij haar respecteert en hun relatie nu leuk vindt.

Trump en Kelly vochten de laatste maanden in de media en op Twitter een vete uit. Die begon vorig jaar augustus, toen Kelly Trump in een debat herinnerde aan oude, maar denigrerende uitspraken over vrouwen. Later zei Trump daarover dat er bloed uit Kelly's ogen kwam, "en bloed uit weet ik veel waar".

De ruzie leidde tot veel discussie in de Amerikaanse media. In het gesprek dat al eerder werd opgenomen en pas gisteravond werd uitgezonden op Fox News waren de twee poeslief voor elkaar. "Ik vind onze relatie nu erg prettig", zei een glimlachende Trump tegen een eveneens breed glimlachende Kelly.

De presentatrice bekende zelfs dat ze Trump haar mobiele nummer had gegeven. Trump beloofde dat hij geen misbruik van haar nummer zou maken.

Kelly vroeg Trump opnieuw naar denigrerende tweets en retweets. Trump antwoordde dat het in zijn ogen wel meevalt, gezien op wat hij allemaal niet retweet.

"Bimbo?", reageerde Kelly.

Trump: "Dat was een retweet. Heb ik dat gezegd?"

"Heel vaak."

"Oh...", reageerde Trump terwijl hij wat onbeholpen naar Kelly kijkt. Om na een stilte "excuus" te zeggen. Daarna volgt opnieuw een ongemakkelijke stilte.

Donald Trump lacht naar Megyn Kelly tijdens het interview

Het interview met Trump volgt op een bezoek dat Kelly in april bracht aan de Trump Tower in New York. Daar sprak ze, op haar eigen verzoek, een uur met Trump, maakte ze later bekend in haar eigen tv-show. Toen bespraken ze ook de mogelijkheid van het interview dat nu is uitgezonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl