De middelbare school moet in de Schilderswijk komen te staan.
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Ministerie keurt aanvraag islamitische middelbare school Den Haag goed

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een aanvraag voor een islamitische middelbare school in Den Haag goedgekeurd. Volgens Omroep West wil Stichting De Ozonlaag begin 2017 een school in de Schilderswijk openen.

De gemeente Den Haag heeft nog geen aanvraag ontvangen van de stichting en heeft veel vragen. "Wat wij vreemd vinden is dat het Rijk akkoord is met de aanvraag van De Ozonlaag terwijl in Amsterdam de inspectie onderzoek doet naar de bestuurder van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam en Omstreken (SIO)." SIO en De Ozonlaag hebben dezelfde bestuurder, volgens Den Haag.

"Wij willen weten hoe dat onderzoek afloopt", zegt een gemeentewoordvoerder. "Daarnaast gaan we zelf na of De Ozonlaag werkelijk aan alle stichtingsvoorwaarden voldoet, zoals het Rijk beweert."

Geen havo

De school in Den Haag moet mavo- en vwo-onderwijs op islamitische en hindoeïstische grondslag gaan geven. De aanvraag voor de havo is afgewezen. De Ozonlaag heeft niet de benodigde 244 leerlingen om aan de voorwaarde van het ministerie te voldoen.

Er is al acht keer eerder geprobeerd om een islamitische middelbare school in Den Haag te vestigen. Die aanvragen werden allemaal afgewezen. Er zijn wel twee islamitische basisscholen in Den Haag.

Advertentie via Ster.nl