Kenneth Goudmijn, de coach van FC Marlène
NOS Voetbal

Ontknoping zaalvoetbalcompetitie op losse schroeven

De strijd om het landskampioenschap in het zaalvoetbal eindigt mogelijk in een anti-climax. Vanwege ongeregeldheden tijdens de tweede wedstrijd in de halve finale tussen 't Knooppunt en FC Marlène, staat het derde en beslissende duel dinsdagavond op losse schroeven. De tuchtcommissie van de KNVB doet dinsdag om 11.00 uur uitspraak.

Het tweede duel tussen de zaalvoetbalclubs liep afgelopen vrijdag in Sporthallen Zuid in Amsterdam uit op ongeregeldheden. Na afloop van de 10-7 nederlaag zochten fans van het Amsterdamse Knooppunt de confrontatie met de spelers van het Heerhugowaardse FC Marlène. Op beelden is te zien dat een speler van FC Marlène wordt achtervolgd naar de kleedkamer.

"Je kunt ervan uitgaan dat de wedstrijd dinsdagavond niet wordt gespeeld", zegt Marlène-coach Kenneth Goudmijn stellig. "Al moet de KNVB daarover nog beslissen. Maar als het zaalvoetbal en het imago daarvan serieus worden genomen, wordt het afgelast. Wat er is gebeurd, ging echt veel te ver."

Volgens Goudmijn laat de aanpak van de KNVB te wensen over. "Er wordt gewacht totdat wij een standpunt innemen, maar volgens mij is dat echt de omgekeerde wereld. Bij elke rode kaart wordt er gerapporteerd, maar tot op heden is ons nu nog niets gevraagd. De beelden zijn beschikbaar en die moeten maar goed bekeken worden."

Zonder publiek

In een mail aan de NOS laat Knooppunt-manager Charles Jongerius weten het oordeel van de tuchtcommissie af te wachten. Wel reageerde hij tegenover de website Het Amsterdamsche Voetbal. "We hebben voorgesteld om de wedstrijd zonder publiek te laten spelen en voldoende beveiliging te regelen zodat Marlène zich hier veilig voelt", liet Jongerius optekenen door de website.

"Daarnaast nemen we nog wat andere maatregelen zodat we alle eisen van de KNVB inwilligen. De veiligheid is voor ons het belangrijkste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl