Beveiligingspersoneel bij Old Trafford
NOS Nieuws

'Bom' in Manchester-stadion was voor training honden

Het verdachte pakketje dat vanmiddag in het stadion van voetbalclub Manchester United werd gevonden, blijkt een namaak-explosief te zijn dat was gebruikt voor het trainen van honden. De nepbom was door een bedrijf achtergelaten na een oefening op Old Trafford, maar de politie wist daar dus blijkbaar niets van.

Door de vondst van het pakketje werd het begin van de wedstrijd van Manchester United, om 16.00 uur, tegen AFC Bournemouth, op last van de politie uitgesteld. Drie kwartier later werd de wedstrijd helemaal afgeblazen en konden de supporters die al in het stadion zaten naar huis of naar de pub.

De politie blijft erbij dat het een goede beslissing was om het stadion te ontruimen. Het namaak-explosief zag er "ongelofelijk realistisch uit" en men wilde geen enkel risico nemen.

Concurrent Manchester City speelde zondag gelijk tegen Swansea City. Hierdoor loopt de ploeg van Louis van Gaal deelname aan de voorronde van de Champions League mis, tenzij het nog in te halen duel met Bournemouth in 18-0 eindigt.

Een beveiligingsmedewerker kijkt toe hoe Old Trafford wordt ontruimd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl