Doelpuntenmakers Giovanni Troupée, Sébastien Haller en Bart Ramselaar juichen Pro Shots

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de eindstrijd van de play-offs om een startbewijs voor de Europa League door PEC Zwolle te verslaan. Na de bloedeloze 0-0 in Zwolle wonnen de Utrechters de veel attractievere return met 5-2.

Nadat Sèbastien Haller de 1-0 binnen had getikt na goed werk op de rechtervleugel van Bart Ramselaar, voorkwam de lat de Zwolse 1-1 bij een kopbal van Dirk Marcellis. Utrecht nam vervolgens voor de rust afstand. 

Ramselaar werd door een vallende Haller diep gestuurd en rondde oog in oog doelman Boy de Jong koel af en Sven Kum werkte uit een vrije trap van Nacer Barazite de bal met zijn elleboog in het doel.

Na rust ging het spektakel door met de 3-1 van Queensy Menig, de eerste goal als prof van Giovanni Troupée (4-1), Wout Brama's 4-2 (rebound nadat Troupée op de lijn had gered) en een door Haller benutte strafschop: 5-2.

Vierde finale FC Utrecht

Utrecht staat voor de vierde keer in de finale van de play-offs om Europees voetbal. In 2007 werd de eerste verloren van FC Groningen, waarna het in 2010 en 2013 wel een ticket voor de Europa League bemachtigde ten koste van respectievelijk Roda JC en FC Twente. 

Wedstrijdstatistieken FC Utrecht - PEC Zwolle

STER reclame