Fans verlaten het stadion
NOS Nieuws

Voetbalwedstrijd Manchester United afgelast vanwege verdacht pakketje

In het stadion van Manchester United is vlak voor het begin van een wedstrijd in de Premier League een verdacht pakketje gevonden. De toeschouwers die al in het stadion waren, moesten Old Trafford verlaten.

De start van het duel, dat om 16.00 uur zou beginnen, werd aanvankelijk met 45 minuten vertraagd, maar later definitief afgelast.

Bomexperts gingen het stadion binnen en brachten het pakketje gecontroleerd tot ontploffing. Het is nog onduidelijk waaruit het pakketje bestond. Later zei de politie dat het om een nepbom ging.

NOS-redacteur Tim Colijn, die vandaag op Old Trafford was, zegt dat de evacuatie van het grote stadion rustig verliep. "Er werd een beetje lacherig gereageerd, er was absoluut geen paniek. Er ging eerst een gerucht dat er een brandje op de tribune zou zijn. Het bleek om een verdacht pakketje te gaan."

"De fans waren er heel rustig onder en zochten meteen een pub op om naar de wedstrijd van Manchester City te kijken", aldus Colijn.

Vanmiddag werden de laatste competitiewedstrijden van het seizoen in Engeland gespeeld. Door het gelijkspel van de grote concurrent Manchester City heeft het Manchester United van trainer Louis van Gaal alleen nog een theoretische kans om vierde te worden. Die plek geeft recht op de voorronde van de lucratieve Champions League. Alleen als Manchester United de inhaalwedstrijd tegen Bournemouth met meer dan achttien doelpunten verschil wint, wordt het nog vierde.

Fans Manchester United verlaten stadion na vondst verdacht pakketje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl