Vrouw beklimt hoog podium voor 'mooi uitzicht'
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Festivalwaaghals heeft spijt van beklimming in Erp

Een vrouw die gisteren op het metershoge dak van het hoofdpodium van een festival in het Brabantse Erp klom, heeft spijt van haar daad. Ze zegt tegen Omroep Brabant dat het een onverantwoorde, impulsieve actie was, om een mooi uitzicht te hebben.

De vrouw voerde haar actie uit op het festival Harmony of Hardcore. Op beelden is te zien dat ze op de overkapping staat, soms zonder zich vast te houden. Ze probeerde ook even over de rand te klimmen.

Volgens de organisatie was de vrouw "ergens onderdoor geklommen, waardoor ze de mogelijkheid zag op de main stage te klimmen". De muziek op het hoofdpodium werd daarop stilgelegd.

Smeekbede

Een vriendin van de vrouw deed via een microfoon een smeekbede om naar beneden te komen. De vrouw is uiteindelijk met een hoogwerker naar beneden gebracht.

De vrouw uit Uden spreekt van een "superdomme" fout. "Ik heb de beveiligers en het bestuur al mijn excuses aangeboden en verteld dat het echt niet mijn bedoeling is geweest om het zo uit de hand te laten lopen. Ik heb mijn lesje hieruit zeker geleerd."

Advertentie via Ster.nl