NOS Sport

'We moeten beter omgaan met het snelle Aziatische spelletje'

Sloetjes: moeten ons spel echt gaan aanpassen

De Nederlandse volleybalsters hebben na de verloren wedstrijd tegen Zuid-Korea (3-0) op het olympisch kwalificatietoernooi genoeg huiswerk voor de rustdag op maandag. "We moeten nagaan wat we kunnen veranderen in onze verdediging. Het mag niet gebeuren dat ze zo makkelijk kunnen scoren tegen een lang team als wij", zegt Lonneke Sloetjes in Tokio.

Oranje verloor de eerste twee sets met slechts twee punten verschil (27-29, 23-25, 21-25). Geen afslachting dus voor de ploeg van Giovanni Guidetti, maar na afloop bleef vooral het zwakke verdedigende spel van Nederland hangen.

Guidetti: als we die elf aces niet tegen krijgen winnen we met 3-0

"Voor het eerst verlies ik een wedstrijd waarin mijn team beter aanvalt dan de tegenstander", aldus Guidetti. "We verdedigden heel slecht bij hun tips. Dit is een jong team en de verdediging is niet onze specialiteit. Dan heb je organisatie nodig. Bij die tips waren we niet attent genoeg. En als we die elf aces niet tegen krijgen, dan winnen we met 3-0", luidt de conclusie van de Italiaanse bondscoach.

Aanpassen aan Aziatisch spelletje

Lonneke Sloetjes had met twintig punten een groot aandeel in het aanvalsspel van Oranje. Ook zij baalde ervan dat haar ploeg vaak geen antwoord had op de service en de tipballetjes van de Zuid-Koreaanse ploeg, waarin aanvoerster Kim Yeon-Koung uitblonk.

"Het is gewoon echt klote. We zijn elke keer zo dichtbij. Er is nog geen vuiltje aan de lucht, maar uiteindelijk moeten we dit spel wel aan gaan kunnen. Er zijn nog veel meer teams die dit snelle Aziatische spelletje spelen, wat we niet gewend zijn. We moeten ons daar echt in gaan aanpassen, anders wordt het lastig", aldus Sloetjes.

Sleutelwedstrijd tegen Thailand

Ondanks het verlies tegen Zuid-Korea heeft Oranje nog alle kansen om kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen. Op het OKT worden vier olympische tickets vergeven, waaronder een voor het beste Aziatische land.

Guidetti maakt zich dan ook nog geen zorgen na het eerste puntenverlies in Japan. "Het is jammer, maar het is een goede les. Samen met Japan is Zuid-Korea de zwaarste tegenstander. Nu krijgen we de makkelijkere tegenstanders, te beginnen met Thailand. Dat wordt een sleutelwedstrijd. Als we die winnen zal er veel veranderen", zegt Guidetti nog vol zelfvertrouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl