Schoonspringster Uschi Freitag wint zilver bij de EK zwemmen in Londen
NOS Sport

Freitag: deze zilveren medaille voelt als goud

Schoonspringster Uschi Freitag is dolgelukkig met de zilveren medaille die zij won bij de EK zwemmen in Londen. "Het ging supergoed, ik ben heel bij met deze medaille. Dit geeft veel vertrouwen voor Rio", zegt Freitag in Langs de Lijn.

In 2012 won Freitag al een keer zilver op de EK, maar toen kwam ze nog uit voor Duitsland. "Dat was op hetzelfde onderdeel (de 3-meterplank, red.), dus beide medailles zijn ze even mooi."

Top zes is het doel in Rio

Freitag is al zeker van de Olympische Spelen. "In Rio ga ik voor de topzes, daarin wil ik zo hoog mogelijk eindigen. In een finale kan van alles gebeuren, je kan niks uitsluiten." Dat Freitag al geplaatst is voor de Spelen, geeft haar veel rust. "Ik hoef geen punten meer te halen, ik kan nu lekker springen. Daar komen dit soort resultaten uit voort en daar ben ik heel blij mee."

Freitag doet over twee weken ook mee aan de Nederlandse kampioenschappen. "Daarna doe ik nog mee aan wedstrijden in Italië en Boedapest, dat zijn wedstrijden in de buitenlucht. De Olympische Spelen zijn ook buiten, dus dat is een optimale voorbereiding."

Schoonspringster Freitag wint zilver op EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl