NOS Sport

Kanovaarder Hermans heeft nominatie Rio binnen

  • MaartenHermans.com
    Maarten Hermans mag zijn koffers voor Rio gaan pakken
  • maartenhermans.com / Michael van den Boogaard
    Maarten Hermans

Maarten Hermans heeft op de EK slalom in het Slowaakse Liptovsky Mikulas een landenplaats voor Nederland verdiend bij de Olympische Spelen in Rio.

Hermans werd in de halve finales in de K1 veertiende (negende op de geschoonde lijst), waarmee hij voor zichzelf ook een olympische nominatie verdiende.

De telefoon van Hermans staat al de hele dag roodgloeiend. "Het is een gekkenhuis, ik kan het nog steeds niet geloven", vertelt hij bij NOS Langs de Lijn. De vreugde is groot, maar er heerst ook een tikkeltje teleurstelling bij Hermans. Als hij een plekje hoger was geëindigd, kon hij meteen al zijn koffers pakken.

"Dan kon ik dit weekend al op het vliegtuig stappen om dinsdag aan mijn eerste trainingskamp mee te doen." Nu moet hij tijdens de komende twee WB-wedstrijden in Frankrijk en Spanje één keer in de top-12 eindigen. Hermans heeft vertrouwen dat het hem gaat lukken. "Na vandaag heb ik meer vertrouwen gekregen."

Hermans durft zelfs al vooruit te kijken naar Rio en sluit niet uit dat hij daar kan gaan verrassen. "Je plaatsen voor Rio is het moeilijkst. Als je eenmaal een ticket hebt, ben je ook in staat om medaille te halen. De verschillen zijn klein in de top, alles is mogelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl