NOS Nieuws

Laatste negentiende-eeuwer ontbijt met pudding, vlees en rauwe eieren

Laatste negentiende-eeuwer: ik ben 116 en ik voel me goed

Een lachje kon er wel vanaf bij Emma Morano (116) toen ze hoorde dat zij nu de oudste vrouw ter wereld is. Gisteren overleed de vorige recordhoudster in New York.

Voor zover bekend is Morano de laatst nog levende persoon die geboren is in de negentiende eeuw. Ze zag het levenslicht op 16 november 1899.

Journalisten die vanmiddag de Italiaanse kwamen feliciteren moesten naar verluidt eerst even wachten tot Morano klaar was met haar dutje. De 116-jarige woont in een klein appartementje in een dorp aan het Lago Maggiore. Ze heeft daar gezelschap van twee nichtjes en een huishoudhulp.

's Ochtends eet ik vlees, pudding en rauw ei

Emma Morano

Naar eigen zeggen dankt de Italiaanse haar lange leven aan het eten van rauwe eieren en het feit dat ze vrijgezel is. Morano trouwde één keer in 1926, maar leeft sinds 1938 alleen.

Volgens haar huisarts moet de oorzaak eerder gezocht worden in de genen. "Ze is een fenomeen. Haar zussen zijn ook heel oud geworden. Een is over de 100 jaar geworden. De andere was bijna net zo oud. Dus het is duidelijk een familie-eigenschap," zegt Carlo Bava.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl