Celine van Duijn staat op de EK in Londen in de finale bij het torenspringen
NOS SportAangepast

Negende plek Van Duijn bij torenspringen op EK

Schoonspringster Celine van Duijn is bij de EK in Londen negende geworden in de finale van het torenspringen. Dat was dezelfde klassering die ze 's ochtends in de kwalificatie behaalde.

De Europese titel ging voor de vijfde keer naar Joelija Prokoptsjoek. De 29-jarige Oekraïense was een klasse apart. Met 385,90 punten hield ze Tonia Couch, die in de kwalificatie nog de beste score had, ruim achter zich. De Britse verzamelde in de finale 352,70 punten.

Prokoptsjoek won haar vijftiende EK-medaille.Op de Spelen van 2012 viel ze met de twaalfde plaats tegen en op WK's kwam ze nooit verder dan één bronzen medaille.

Brits duo klopt favoriete Russen

Jack Laugher en Christopher Mears brachten de Britten op de tribunes in extase door de Europese titel bij het synchroonspringen van de 3-meterplank te veroveren. Zij onttroonden Jevgeny Koeznetsov en Ilja Zacharov.

De Russen wonnen zilver op de Spelen van 2012 en op de WK's van 2011, 2013 en 2015 en werden tussen 2011 en 2015 vijf keer op rij Europees kampioen.

Laugher en Mears eindigden bij de EK van 2014 als vijfde en veroverden bij de WK van vorig jaar brons. In Londen vielen alle puzzelstukjes in elkaar en werden de onverslaanbaar geachte Russen met toch wel ruim verschil verslagen: 456,81 om 445,23 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl