De schatkist loopt mogelijk tonnen mis
NOS Nieuws

Aanhoudingen voor fraudezaak bij voetbalclub

De FIOD heeft een bestuurslid van een hoofdklasse-voetbalclub opgepakt. Ook de voorzitter van een stichting die de betalingen van de spelers regelt, zit vast. Beiden worden verdacht van belastingfraude.

Het OM wil alleen zeggen dat het gaat om een voetbalclub in een gemeente ten noorden van Amsterdam. Het Parool schrijft dat het gaat om de club OFC uit Oostzaan. De voorzitter van de stichting zou de 47-jarige Marwan K zijn. Hij zou ook hoofdsponsor zijn van de club, die volgens de autoriteiten in korte tijd opklom naar de hoofdklasse.

De FIOD heeft de woningen van de verdachten doorzocht. Daarbij is de administratie meegenomen. Ook vond de opsporingsdienst van de Belastingdienst dure horloges en mogelijk drugs. Bij de club zijn computers en de administratie in beslag genomen.

Concurrentievervalsing

Een aantal spelers krijgt salaris waarover de club gewoon belasting betaalt. Maar het OM vermoedt dat deze spelers vanaf 2011 daarnaast een gedeelte van hun loon zwart betaald hebben gekregen.

De schatkist is door de constructie mogelijk tonnen misgelopen. Ook kan de dienst niet bepalen of het uitbetaalde geld wel legaal is. Omdat de club met deze constructie minder kosten heeft dan hun tegenstanders spreekt het OM ook van concurrentievervalsing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl