Opnieuw delen vermiste MH370 gevonden

Deel van de MH370 dat in april aanspoelde in Mozambique EPA

Maleisië zegt dat de twee wrakstukken die recentelijk zijn aangespoeld op de kust van Zuid-Afrika en op het eiland Rodrigues bij Mauritius bijna zeker delen zijn van de vermiste vlucht MH370. Het gaat om een stuk van de motor en een deel van het cabine-interieur.

Het totaal aantal teruggevonden wrakstukken komt daarmee op vijf. Verleden jaar spoelde een stuk van de vleugel aan op Réunion. Twee maanden geleden werd bevestigd dat twee vliegtuigonderdelen die eerder op stranden in Mozambique zijn gevonden ook van de MH370 zijn.

Meer dan twee jaar geleden verdween de Boeing 777 van Malaysia Airlines. Die was met 239 mensen onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Vermoed wordt dat het wrak ergens op de bodem van de Indische Oceaan ligt. Daar wordt in een groot gebied ten westen van Australië naar gezocht, maar er is tot nu toe niets gevonden.  

De aangespoelde wrakstukken hebben tot nu toe ook geen aanwijzing gegeven over waar het toestel precies in zee is beland. Eind juni zal de lopende zoekoperatie waarschijnlijk gestaakt worden.

STER Reclame