Goederentrein op de Betuwelijn
NOS Nieuws

'Betuwelijn 250 miljoen euro duurder dan ministerie zegt'

De Betuwelijn, de spoorverbinding voor goederentreinen tussen Rotterdam en Duitsland, kost 250 miljoen euro meer dan het ministerie van Infrastructuur heeft verteld. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een rapport van de Algemene Rekenkamer.

Volgens RTL blijkt uit het onderzoek van de Rekenkamer dat het ministerie de hogere kosten heeft verzwegen, ook voor de Tweede Kamer. De oppositiepartijen CDA en SP eisen opheldering van minister Schultz.

Uitleggen

"Dit mag het kabinet wel even uitleggen", zegt CDA-Kamerlid Van Helvert. SP-Kamerlid Smaling: "Het is fijn dat er een Rekenkamer is, maar we moeten deze cijfers eigenlijk gewoon van het ministerie krijgen".

Al jaren is duidelijk dat de Betuwelijn kampt met financiële problemen. De aanleg viel duurder uit, Duitsland was niet altijd bereid in de aanleg van het Duitse deel te investeren en vervoerders kiezen door verbindingsproblemen steeds vaker voor transport over de weg.

Een woordvoerder van de Algemene Rekenkamer wil niet ingaan op de berichtgeving maar verwijst naar de verantwoordingsrapporten die woensdag worden aangeboden aan de Tweede Kamer.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving van RTL.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl