NOS Nieuws

Is Slow Down van Douwe Bob goed genoeg?

Douwe Bob staat vanavond in de eerste halve finale van het Songfestival. Wat heeft hij nodig om de jury te overtuigen? En maakt hij kans om de finale te halen? Drie oud-deelnemers kijken naar de repetitie en geven hun mening.

Allereerst heeft Douwe Bob natuurlijk een goed liedje nodig en genoeg vrienden in Europa. "Maar boven alles moet het een goede show zijn", zegt Gerard Joling. "En hij blijft zo relaxed, dat zit wel goed."

"Wat zingt hij fantastisch", zeggen de dames van Frizzle Sizzle. Ze zijn vooral onder de indruk van kledingkeuze. "Hij draagt echt een schitterend pak, stijlvol!"

Rustig nummer tussen het geweld van de anderen.

Marga Bult

Gerard Joling hoopt dat de camera's Douwe Bob van dichtbij filmen. "Dan kan iedereen zijn mooie ogen zien, daar houden de vrouwen en mannen in het publiek wel van."

Volgens Marga Bult valt het lied op, omdat het echt anders is dan de andere nummers. "Het is heel rustig, zeker tussen al het geweld van de andere artiesten." Bult heeft alle deelnemers gisteren al gezien, omdat ze voor Nederland in de vakjury zit.

Oud-deelnemers van songfestival keuren Slow Down

Het nummer valt ook in de smaak bij de leden van Frizzle Sizzle, die in 1986 meededen met het evenement. "Het is echt een countrynummer en daar houden wij van. Ook de pakkende tekst blijft hangen, dat is goed."

10 seconden stilte

Tegen het einde van het nummer is Douwe Bob tien seconden stil. Over die stunt zijn alle oud-deelnemers positief. "Dat is lef hebben hoor", zegt Bult. Joling noemt de stilte erg origineel. "Hij doet het erg makkelijk, misschien denkt hij er zelfs wel té gemakkelijk over", denkt de zanger.

Of Slow Down het songfestival gaat winnen betwijfelen de dames van Frizzle Sizzle. "We gaan niet winnen, maar we hebben wel een leuke avond", denken ze.

Terugblik Nederlandse deelnemers Songfestival

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl