Een gokzuil, in de meest ouderwetse variant, gevonden bij een eerdere vondst van gokzuilen
NOS Nieuws

Gokbende opgerold in Rotterdam

In Rotterdam is een grote gokbende opgerold. Er zijn 26 aanhoudingen verricht. Vijf hoofdverdachten worden ervan verdacht dat ze voor de licenties zorgden, de apparatuur plaatsten en de juiste software leverden. Een van hen is nog voortvluchtig.

Het illegale gokken in Rotterdam Zuid kwam eind vorig jaar aan het licht. De politie had signalen uit de wijk dat er illegaal werd gegokt en bij een huiszoeking werd 86.000 euro in contanten gevonden. Ook werd er een administratie gevonden, wat deed vermoeden dat er op grote schaal illegaal werd gegokt. Bij andere doorzoekingen werden gokzuilen gevonden. Een gokzuil is een computer waarop illegaal gegokt kan worden op sportwedstrijden.

Kapper

Naast de vier hoofdverdachten arresteerde de politie 22 ondernemers die in hun zaak een gokzuil hadden staan. Een zuil stond bij een kapper, de rest bij horecagelegenheden in onder meer Rotterdam, Dordrecht, Vlaardingen, Den Haag en Zwolle.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels zes weken waarin de gokzuilen actief waren onderzocht en in die tijd zou er een winst van ongeveer 1 miljoen euro zijn behaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl