NOS / Steven Smit

Het park is krap twee maanden open en nu al past Wildlands Adventure Zoo in Emmen de formule enigszins aan. Dat laat de directeur van het park, Frankwin van Beers, weten. 

Op beoordelingssites wordt veel geklaagd over het nieuwe dierenpark. Van Beers zegt dat hij dat ook heeft meegekregen, maar benadrukt dat er ook heel veel positieve reacties zijn. 

Volgens de directeur moeten er wel wat "kinderziektes" worden verholpen. "We hebben een app ontwikkeld voor de bewegwijzering. Dat leek ons mooier en echter dan bordjes." Omdat mensen zeggen dat ze behoefte hebben aan een meer klassieke bewegwijzering, zijn bordjes nu toch in de maak. 

Ook is een aantal verblijven nog leeg. De directeur verzekert dat die aan het eind van de week gevuld zijn.

Klachten

De klachten op beoordelingssites gaan bijvoorbeeld over de prijs van een toegangskaartje. Sommigen vinden een kaartje aan de kassa (30 euro) te duur. Anderen klagen over te weinig dieren, die ook nog eens niet goed te zien zijn.

Er zijn mensen op die sites die het opnemen voor het dierenpark. Dat er minder dieren zijn klopt, maar ze hebben wel meer ruimte dan in andere dierentuinen, wordt gezegd. 

We hebben gemerkt dat de ijsberen steeds op een plek buiten het zicht van de bezoeker gaan spelen.

directeur Van Beers van het dierenpark

Directeur Van Beers zegt dat zijn dierentuin de natuur wil nabootsen. "En in de natuur kan het gebeuren dat een ringstaartmaki wegspringt en in een boom gaat zitten. Dan kan je hem niet altijd goed zien." 

Toch zoekt de dierentuin naar een oplossing. "We hebben gemerkt dat de ijsberen steeds op een plek buiten het zicht van de bezoeker gaan spelen. Door hun speelgoed meer naar voren te halen, kunnen bezoekers de dieren toch zien." Op meer plekken zijn dat soort aanpassingen nodig, volgens de directeur.

Een succes

Ondanks de kritiek weet Van Beers zeker dat Wildlands een succes wordt. "In het vorige park hadden de afgelopen jaren maximaal 30.000 mensen een abonnement. Dat zijn er nu al ruim 50.000. Ik ben er heilig van overtuigd dat we een prachtig product hebben." 

De dierentuin is anders dan de meeste parken. Het park bestaat uit drie themawerelden: Jungola, Serenga en Nortica. Bezoekers kunnen daar niet alleen de dieren bekijken, maar gaan op avontuur in het leefgebied van de dieren. Ze kunnen bijvoorbeeld een safari door de savanne maken en een boottocht door de jungle.

STER reclame