Bloedsporen in en bij de trein waar de man een reiziger aanviel RTR

Op het station van Grafing bei München, niet ver van de Beierse hoofdstad, heeft een man een aantal voorbijgangers met een mes aangevallen. Een slachtoffer (50) overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, twee mensen raakten zwaargewond en een lichtgewond. 

De dader, een 27-jarige Duitse man, viel de slachtoffers tegen 05.00 uur aan en sloeg daarna op de vlucht. De man werd nog op het station door de politie overmeesterd en gearresteerd. 

Er waren speculaties dat de man een islamitisch motief had; enkele getuigen hadden gezegd dat hij "Allahu Akbar", Allah is groot, had geroepen. Maar minister Joachim Herrmann van Binnenlandse Zaken zegt dat de aanvaller geen religieus, islamitisch motief had.

De man zou psychische problemen hebben en drugsverslaafd zijn. Er is bekendgemaakt dat hij Paul H. heet en uit de deelstaat Hessen komt.

Wollaars: man zou 'Alah is groot' geroepen hebben

Volgens de politie heeft de man eerst een man in de trein verwond, daarna een man op het perron en vervolgens twee mannen op de fiets buiten het station. De drie gewonden zijn 58, 55 en 43 jaar.

STER reclame