AFP
NOS Nieuws

Jude Law gaat spelen met Halina Reijn

Acteurs van Toneelgroep Amsterdam gaan samenwerken met Jude Law. Met Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat en Robert de Hoog speelt hij in het stuk Obsession, geregisseerd door Ivo van Hove.

In april volgend jaar gaat het stuk in première in Londen. Later komt het ook naar Amsterdam.

Het toneelstuk gaat over een zwerver, gespeeld door Jude Law, en een getrouwde vrouw. Ze worden verliefd op elkaar en samen besluiten ze haar man te vermoorden.

Londen

Jude Law is een Britse acteur. Hij speelde onder meer hoofdrollen in de films The Talented Mr. Ripley, Cold Mountain, The Holiday en Sherlock Holmes. Hij is voor twee Oscars genomineerd geweest. Maar een rol op het toneel is hem niet vreemd. Op zijn twintigste won hij een Tony Award, een prestigieuze prijs voor toneelacteurs.

Regisseur Ivo van Hove had de wens om Engelse acteurs naast toneelgroep Amsterdam op het podium te zetten, vertelde hij in het NOS Radio 1 Journaal. Jude Law was zijn eerste keus. "Hij is een echt toneeltalent."

Law was direct enthousiast over het idee en de samenwerking met Van Hove. "Ik had al veel geweldige dingen gehoord over hem en toen ik A View from the Bridge zag in het Young Vic en daarna Antigone in het Barbican, wist ik dat ik graag met hem wilde samenwerken." Het was volgens Van Hove dan ook geen moeite om de deal rond te krijgen. "Het was eigenlijk beklonken in één lunchmeeting."

Obsession is een internationale co-productie. Toneelgroep Amsterdam gaat hiervoor samenwerken met het Barbican Center, een centrum voor podiumkunsten uit Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl