Rivaldo in 2007
NOS Voetbal

Rivaldo roept op: ga niet naar Olympische Spelen

De Braziliaanse oud-voetballer Rivaldo heeft in de aanloop naar de Olympische Spelen een opvallende oproep gedaan. In een bericht op zijn Instagram-account adviseert hij om niet naar Brazilië af te reizen. Aanleiding voor zijn oproep is een schietpartij waarbij zaterdag een 17-jarig meisje werd gedood.

"Het wordt hier iedere dag erger", schrijft de 44-jarige Rivaldo, die in 2002 wereldkampioen werd met Brazilië. "Iedereen die plannen heeft om de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te bezoeken, raad ik aan om thuis te blijven. Jullie kunnen hier in levensgevaar raken. En dan heb ik het nog niet eens over de staat van de ziekenhuizen en de politieke bende. Alleen God kan de situatie in ons Brazilië veranderen."

De Instagram-post van Rivaldo

De jonge vrouw werd zaterdag doodgeschoten tijdens een overval in het noorden van Rio de Janeiro. Vorig jaar werden in Rio volgens officiële cijfers ruim twaalfhonderd moorden gepleegd, het laagste aantal in 25 jaar. Naast het vuurwapengeweld zijn ook het zika-virus en het vervuilde water zorgenkindjes van de organisatie van de Olympische Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl