John Bico, trainer van White Stars Brussel
NOS Voetbal

Voetbalclub White Star houdt op te bestaan

De Brusselse club White Star houdt op te bestaan. Dat zegt de eigenaar en hoofdtrainer John Bico. White Star raakte vorige week de licentie kwijt. De kampioen van de Tweede Klasse hoopte volgend seizoen op het hoogste niveau uit te komen, maar die droom is dus nu uiteen gespat.

White Star verloor de licentie omdat het niet beschikt over een eigen stadion. John Bico: "En de kans is ook groot dat White Star ook niet in de eerste amateurreeks zal uitkomen." Daarmee neemt Bico een voorschot op het einde van de markante club.

Bico haalt hard uit naar het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS). "Volgens het BAS kunnen we de continuïteit niet waarborgen. Dat is een unicum in België. Het besluit komt erop neer dat je tegen iemand die drie jaar in de woestijn geleefd heeft en dan in een oase aankomt, zegt: 'Toon ons nu eens dat je hier kunt overleven.'"

Bico acht de kans klein dat hij naar de burgerrechter stapt. "Onze strijd eindigt hier. Ik zie niet in waarom ik nog zou doorgaan. Als ik in beroep zou gaan, zou ik dat voor mijn spelers doen. Maar die zullen volgend jaar wel bij een andere ploeg belanden. Er is een grote kans dat de hoogste amateurdivisie zonder White Star zal zijn. De werknemers zullen hun werk verliezen en de droom van onze jeugdspelers ligt aan diggelen."

White Star Brussel: geen fans, wel dicht bij promotie

White Star speelde dit seizoen zijn duels in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek en deelde dit onderkomen met de amateurs van RWDM. De gemeente weigerde het huurcontract met White Star te verlengen.

Door het wegvallen van White Star speelt nummer twee Eupen komend jaar in de Eerste Klasse. SV Roeselare dacht als nummer negen te zijn gedegradeerd, maar behoudt nu zijn plaats in de Tweede Klasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl