Douwe Bob in Stockholm
NOS Nieuws

Douwe Bob: van schoolpodium tot Stockholm

  • Martijn van der Zande

    Verslaggever NOS op 3, Radio 1

  • Martijn van der Zande

    Verslaggever NOS op 3, Radio 1

Het is de week van Douwe Bob. Morgen probeert hij in de Zweedse hoofdstad Stockholm tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival een finaleplek af te dwingen. Dat doet hij met Slow Down, een eigen geschreven nummer uiteraard, want muziek is zijn passie.

Toen hij 4 jaar oud was kroop Douwe Bob naar eigen zeggen al achter de piano. Toen hij 7 was nam zijn vader hem mee naar een concert van Jerry Lee Lewis. Vanaf dat moment is de liefde voor muziek alleen maar groter geworden.

Hij stak meteen met kop en schouders boven de rest uit.

Oscar Kocken

In 2009 deed Douwe Bob mee aan een talentenjacht van het Rozentuinfestival in Amsterdam. Deze show werd gepresenteerd door theatermaker Oscar Kocken en volgens hem maakte de 16-jarige Douwe Bob meteen indruk.

"Deze jongen nam het bloedserieus en stak daarmee met kop en schouders boven de rest uit. Hij had een eigen lied gemaakt en dat zat goed in elkaar, het was gelaagd en hij zong het vanuit zijn tenen."

De winst bij het Rozentuinfestival smaakte naar meer. In 2012 deed Douwe Bob mee aan de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Presentator Giel Beelen weet nog goed hoe Douwe Bob op de eerste opnamedag aan kwam lopen. "Er kwam gewoon een artiest aan, hij zat strak in pak, zonnebrilletje op."

Ook deze wedstrijd wist Douwe Bob te winnen.

Deze week dus opnieuw een muziekwedstrijd voor de 23-jarige Amsterdammer. Het songfestival is uiteraard nog geen gelopen race, maar een plek in de finale zou een goed begin zijn. De bookmakers schatten voorlopig in dat Douwe Bob rond de dertiende plek zal eindigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl