Vitesse grijpt naast play-offs

Vitesse-spelers Eloy Room (r) en Sheran Yeini balen van het gelijkspel
    Vitesse viert de 0-1

Vitesse heeft naast de play-offs om Europees voetbal gegrepen. De Arnhemmers moesten winnen bij FC Twente, maar daar slaagden ze niet in: 2-2.

Na afloop van het duel trok Vitesse-trainer Rob Maas zijn conclusies en gaf aan volgend seizoen niet meer de trainer van Vitesse te zijn.

FC Twente begon zwak aan het duel, met een eigen doelpunt van Bruno Uvini als dieptepunt. De thuisploeg richtte zich op en kwam na een goede actie van Jerson Cabral op 1-1 door Zakaria El Azzouzi die zich knap vrijdraaide en de verre hoek vond. Hakim Ziyech en Renato Ibarra troffen voor rust beiden ook nog het aluminium.

Na rust bleef het spel op en neer golven in Enschede. Vitesse zocht de aanval en FC Twente kreeg zeeën van ruimte om te counteren (en deed dat naar hartelust) en wilde het turbulente seizoen met een positieve noot besluiten.

Beide ploegen creëerden voldoende goede kansen, maar alleen Zhang Yu Ning met een kopbal (voorzet Ibarra) en Chinedu Ede (assist Cabral) troffen nog doel.

In de slotfase hield Twente-doelman Nick Marsman Ibarra en Milot Rashioca met knappe reflexen nog van scoren af en daarmee eindigde het duel in 2-2.