Bob Dole tijdens een evenement vorig jaar EPA

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft er een steunbetuiging bij: Bob Dole, de Republikeinse kandidaat voor de verkiezingen in 1996, noemt hem de beste kandidaat. Dat twittert het campagneteam van Trump.

Dole is 92 jaar en verloor de verkiezingen in 1996 van de Democraat Bill Clinton. Verder was hij in 1976 de running mate van Gerald Ford. 

Weinig steun

Ondanks de oproep van Trump tot eenheid in de Republikeinse partij krijgt hij tot nu toe weinig steun. Gisteren voegde oud-presidentskandidaat Jeb Bush zich bij het rijtje partijprominenten dat zich keert tegen Trump. En ook de invloedrijke Republikein Paul Ryan, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, weigerde zijn steun aan Trump uit te spreken.

De afgevallen presidentskandidaat Ben Carson sprak juist wel zijn steun uit. Eerder stelde voormalig vice-presidentskandidaat Sarah Palin zich vierkant op achter de vastgoedmagnaat uit New York. 

De presidentsverkiezingen zijn op 8 november. De kandidatuur van Donald Trump bij de Republikeinen staat zo ongeveer vast. Hij moet het waarschijnlijk opnemen tegen de Democratische kandidaat Hillary Clinton.

STER reclame