Bevrijdingsfestival Utrecht Bram te Gussinklo

COC boos over optreden homofobe rapper in Utrecht

tijd van publicatie

COC Nederland is boos op de organisatie van het Bevrijdingsfestival Utrecht vanwege het optreden van rapper Steen. Het COC zegt tegen RTV Utrecht dat de rapper in het verleden tweets heeft verstuurd waarin hij homo's beledigde.

"Het is schandalig dat zo'n homofobe rapper optreedt op het 'vrijheidspodium' van een Bevrijdingsfestival", zegt COC-voorzitter Tanja Ineke een dag na het festival in park Transwijk. "We gaan ervan uit dat het een onbedoelde fout is van de organisatie en rekenen erop dat ze daarvoor excuses aanbieden", aldus Ineke.

Volgens het COC zou Steen diverse tweets hebben gestuurd met beledigende teksten. Zo twitterde hij in 2011: "Ik bouw nog wel een keer een concentratiekamp om 2/3 van de scene te vergassen!"

'Geen homohater'

Rapper Steen liet vrijdag in een reactie aan het ANP weten dat hij de ophef niet begrijpt en dat hij met de betreffende tweet op de rapscene doelde.

Steen is naar eigen zeggen geen homohater. "Ik heb zelfs een bedrijf met twee lesbiennes." 

Wel erkent hij dat zijn teksten "vrij controversieel" zijn. "Ik schop tegen een hoop dingen aan, dat doe ik als muzikant en het is gewoon fictief."

Organisatie wil gesprek met COC

De festivalorganisatie betreurt de ophef en gaat in gesprek met het COC. "Omdat we de mening van het COC delen en het belangrijk vinden waar zij voor staat", schrijft de organisatie in een verklaring.

Dit is een artikel van

STER Reclame