1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Consul-generaal Marokko in gesprek met gemeenschap Ede

Ook de Marokkaanse consul-generaal wordt nu ingezet om de problemen met jongeren in de Edese woonwijk Veldhuizen te bedwingen. Khalid Guelzim heeft na overleg met gemeente en politie toegezegd in gesprek te gaan met de Marokkaanse gemeenschap in deze wijk.

Al enkele maanden veroorzaakt een groep van ongeveer dertig jongeren, van wie de meesten van Marokkaanse afkomst, overlast in en rond het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst. In dat centrum zat een theehuis waar de jongeren vaak kwamen. Met grote regelmaat wordt er brand gesticht en worden vernielingen aangericht.

Deze week stelde burgemeester Van der Knaap al een samenscholingsverbod in voor deze wijk voor de duur van een half jaar.

Moskee

De consul-generaal gaat praten met Marokkaanse groeperingen in Ede en met het bestuur van de Marokkaanse moskee. Dat bestuur kwam vanmorgen met een verklaring, samen met de stichting Samenstede, een lokale organisatie die burgers bij elkaar probeert te brengen. In de verklaring wordt het gedrag van de jongeren sterk afgekeurd.

Protesttocht

De stichting organiseert samen met de Marokkaanse moskee een protesttocht omdat ze vinden dat een grens is bereikt. De bedoeling is om een signaal af te geven aan de groep jongeren.

"Het moet niet zo zijn dat dit groepje onze identiteit misbruiken om criminele activiteiten uit te voeren." De organisatoren zeggen dat iedereen welkom is om mee te lopen, niet alleen moslims. De tocht is zondag in de wijk Veldhuizen na het middaggebed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl