VRT

Bij een ongeluk met een Nederlandse bus in België is een aantal passagiers gewond geraakt. Volgens de ANWB zijn 24 Nederlandse passagiers in het ziekenhuis van Kortrijk opgenomen met onder meer snijwonden. 

In totaal zou er sprake zijn van 25 gewonden onder wie twee zwaargewonden. In de dubbeldeksbus van Bovo Tours die voor SlangenReizen uit Heerlen reed, zaten 66 passagiers, zowel Nederlanders als Belgen. Ze waren op weg naar Parijs. 

Lichtgewonden werden in eerste instantie langs de kant van de weg behandeld. De passagiers die ongedeerd bleven, zijn opgevangen in een brandweerkazerne in Kortrijk. Er zijn twee bussen onderweg om, naar gelang de wens van de passagiers, mensen verder te brengen naar Parijs of terug naar Nederland te brengen.

Er zouden nog twee kinderen vastzitten op de eerste verdieping van de bus. Ook de chauffeur zou nog bekneld zitten. De brandweer probeert hen te bevrijden. 

De ANWB heeft inmiddels een hulpteam naar Kortrijk gestuurd. Dat is volgens de ANWB de standaard-werkwijze bij ongevallen waar meer dan acht Nederlanders bij betrokken zijn.

Gewonden bij ongeluk met Nederlandse bus in België

Het ongeluk gebeurde rond 12.00 uur op de E17 bij Moeskroen, vlak bij de Franse grens. Volgens Slangenreizen remde de bus af omdat verderop het verkeer stilstond. 

Doordat een Bulgaarse vrachtwagen met hoge snelheid achterop reed, botste de touringcar volgens het bedrijf op zijn voorganger, eveneens een vrachtwagen. De Bulgaarse chauffeur is zwaar gewond.

De weg is volledig afgesloten in de richting van Frankrijk. In de omgeving gebeuren geregeld ongevallen. Woensdag was er op bijna dezelfde plaats nog een zwaar ongeval waarbij een vrachtwagenchauffeur om het leven kwam.  

STER reclame