Zes tennisscholen nemen KNLTB-talenten onder handen

De KNLTB heeft met zes tennisscholen een samenwerkingsverband afgesloten voor het opleiden van talenten van 12 tot en met 18 jaar: Approach (Enschede), Burgersdijk Tennis (Wateringen), Dutch Tennis Academy (Alphen aan den Rijn), Intime Tennis Academy (Zoetermeer), Tennis Academy Van Gelderen (Middenbeemster) en Tennis Academy Van Hulst (Valkenswaard).

De ambitie van de tennisbond is om tot de beste tien tennislanden ter wereld te horen en daarvoor wordt modernisering van de jeugdopleiding noodzakelijk geacht. Die krijgt via de aangewezen tennisscholen een landelijk netwerk.

"Onze rol bij het opleiden van jeugd zal minder een uitvoerende in de regio’s worden en meer die van regisseur over een landelijk netwerk", stelt Jan Siemerink, naast Davis Cup-captain ook directeur sportief bij de KNLTB.

Jan Siemerink

"We willen samenwerken met de beste mensen om van Nederland een beter tennisland te maken. Met het certificeren van deze zes academies is de eerste stap gezet. Na een grondige selectieprocedure, in samenwerking met adviesbureau NMC Bright, kwamen deze zes zowel kwantitatief als kwalitatief als beste naar voren."

Opvallend is dat gerenommeerde academies als Amstelpark Pro Academy, Bogtstra & Kempers Tennis Academy en Laurense Tennis Organisatie niet tot opleidingsinstituut zijn verkozen.

Jongste talenten

Een soortgelijke procedure vindt ook plaats voor kinderen jonger dan 12 jaar. Siemerink: "De aanwas moet van onderaf gestimuleerd worden bij de verenigingen met het succesvolle Tenniskids. Hierdoor verbetert de doorstroming van de jongste talenten, waardoor er een bredere topselectie en meer onderlinge concurrentie ontstaat.”

In het najaar van 2016 is het landelijk netwerk van gecertificeerde talent partners operationeel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl