NOS Nieuws

'Bombardement op vluchtelingenkamp in Syrië'

Luchtaanval op vluchtelingenkamp Syrië

Bij een luchtaanval op een vluchtelingenkamp in Syrië zijn tientallen doden gevallen, melden activisten aan de BBC en het persbureau Reuters. Het vluchtelingenkamp ligt in de buurt van de grens met Turkije. Het is nog onbekend wie de luchtaanval heeft uitgevoerd.

Voor zover bekend hebben van de groepen die in Syrië vechten alleen Syrië, Rusland en de coalitie van westerse landen onder leiding van de Verenigde Staten vliegtuigen. Correspondent Sander van Hoorn verwacht dat er naar een van de eerstgenoemde partijen gekeken zal worden. "En dan is nog de vraag, was het een vergissing of strategie?"

Sarmada

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten is een kamp in de buurt van Sarmada in de provincie Idlib geraakt. Een andere activistengroep zegt dat er meer dan 30 mensen zijn gedood. Onder de doden zijn ook vrouwen en kinderen.

Op sociale media zijn filmpjes en video's geplaatst van smeulende resten van tenten, maar het is niet duidelijk waar en wanneer de beelden zijn gemaakt.

Vanochtend werd de wapenstilstand die al enige tijd geldt voor delen van Syrië uitgebreid met Aleppo. Delen van Syrië die onder controle zijn van IS of al-Nusra vallen niet onder het akkoord. Sarmada ligt zo'n dertig kilometer ten westen van Aleppo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl