AFP
NOS Nieuws

Parlementsvoorzitter Brazilië nieuwste slachtoffer corruptieschandaal

Het hooggerechtshof van Brazilië heeft de voorzitter van het parlement geschorst op verdenking van corruptie. De conservatieve christen Eduardo Cunha is de grootste tegenstander van de linkse Braziliaanse president, Dilma Rousseff. Hij was een van de initiatiefnemers van de afzettingsprocedure tegen Rousseff.

Door de schorsing komt hij niet meer aanmerking om Rousseff als president op te volgen. Hij was derde in de lijn, na vicepresident Michel Temer, die zelf ook verdacht wordt van corruptie. Verwacht wordt dat Rousseff binnenkort tijdelijk uit haar functie wordt gezet vanwege belemmering van corruptieonderzoek. Gisteren vroeg de hoogste aanklager het hooggerechtshof toestemming om een onderzoek tegen haar in te stellen.

Net als Rousseff en veel andere Braziliaanse politici speelt Cunha een rol in het schandaal rond het staatsoliebedrijf Petrobas. Hij wordt ervan verdacht dat hij mensen heeft omgekocht en dat hij geld heeft staan op geheime Zwitserse rekeningen. Cunha wordt ook verdacht van het tegenwerken van corruptieonderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl