Talkpoeder van Johnson & Johnson
NOS Nieuws

Enorme schadevergoeding na claim eierstokkanker door talkpoeder

Het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson moet een vrouw uit South Dakota een schadevergoeding van 55 miljoen dollar betalen. De vrouw zegt dat ze door gebruik van talkpoeder van Johnson & Johnson eierstokkanker heeft gekregen. Ze gebruikte het product jarenlang dagelijks op haar genitaliën.

Een jury acht bewezen dat de vrouw eierstokkanker heeft gekregen door talkpoeder. In februari moest het bedrijf ook al een schadevergoeding van 72 miljoen dollar betalen aan een vrouw uit Alabama. Ook zij zegt eierstokkanker te hebben gekregen door het gebruik van talkpoeder.

Een woordvoerder van Johnson & Johnson zegt dat het bedrijf in hoger beroep gaat. Volgens de producent druist de uitspraak van de jury in tegen decennia van onderzoek naar de veiligheid van talkpoeder.

Verband eierstokkanker

Talkpoeder wordt gebruikt tegen allerlei kwalen, zoals zweten, jeuk, uitslag en vieze geur. In de VS wordt het gebruik van talkpoeder op de genitaliën al langer in verband gebracht met eierstokkanker, maar het verband is nooit wetenschappelijk bewezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl