De spelers van Leicester vieren feest in huize Vardy
NOS Voetbalโ€ข

Spelers Leicester bouwen feestje in huis Vardy

Het onwaarschijnlijke voetbalsprookje is gisteravond uitgekomen: Leicester City is kampioen van Engeland na het 2-2 gelijkspel van concurrent Tottenham Hotspur bij Chelsea.

De spelers van Leicester bekeken de wedstrijd op televisie in het huis van aanvaller Jamie Vardy. De vreugde kende na het laatste fluitsignaal geen grenzen. Springend en schreeuwend sprongen de voetbalhelden van Leicester elkaar in de armen.

"Het is een ongelooflijk gevoel", reageerde Vardy, gisteren door de Engelse sportpers nog uitgeroepen tot Speler van het Jaar. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Vorig seizoen hebben we nog maar net degradatie kunnen ontlopen en nu mogen we zaterdag de beker in de lucht houden. Het is het grootste succes uit de geschiedenis van een grote club en we hebben er allemaal aan bijgedragen."

Het is niet alleen het grootste succes uit de clubgeschiedenis, het is ook een van de grootste sensaties uit de voetbalgeschiedenis. Veel lof gaat dan ook uit naar de Italiaanse trainer, Claudio Ranieri. Hij kwam aan het begin van het seizoen over na een roemloze periode als bondscoach van Griekenland, maar heeft vriend en vijand verbijsterd.

"Ik ben trots", was de eerste reactie van de 64-jarige Ranieri. "Ik had dit nooit verwacht toen ik hier begon. Ik ben een pragmatische man en probeerde gewoon iedere wedstrijd te winnen en de spelers beter te maken. Ik heb er nooit veel over nagedacht waar dit ons zou kunnen brengen."

"De spelers zijn fantastisch geweest. Hun focus, vastberadenheid en ziel hebben dit mogelijk gemaakt. Iedere wedstrijd hebben ze voor elkaar gevochten. Ze verdienen het om de kampioen te zijn."

Middenvelder Andy King, die al sinds 2006 bij Leicester speelt en met de club pas in 2014 naar de Premier League promoveerde, zei nauwelijks te kunnen geloven wat hem is overkomen. "Ik dacht dat ik alles al had meegemaakt bij deze club, maar ik had nooit gedacht dat ik dit nog zou meemaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl