Minister Kerry (links) en VN-gezant De Mistura in Genève
NOS Nieuws

Oproep VN-gezant: red wapenstilstand in Syrië

De speciale VN-gezant voor Syrië, Staffan de Mistura, heeft een dringend beroep gedaan op de VS en Rusland. Hij vindt dat die landen moeten proberen het staakt-het-vuren in Syrië te redden nu de gevechten in delen van het land weer zijn opgelaaid.

De Mistura kwam met zijn oproep na een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en de Saudische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir in Genève. Morgen vliegt de gezant naar Moskou voor een gesprek met minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

Kerry zei vannacht toen hij in Genève aankwam dat de Amerikanen over Syrië al rechtstreeks overleggen met Rusland. "In deze essentiële uren willen we met de Russen samenwerken", zei hij.

Tastbaar

Staffan de Mistura zei na zijn oproep aan de VS en Rusland: "Er kan geen vooruitgang zijn in het politieke proces, tenzij we voor het Syrische volk dringend noodzakelijke tastbare vooruitgang zien op de grond."

Vorige week deed de Zweeds-Italiaanse diplomaat ook al een klemmend beroep op de Verenigde Naties en speciaal de Verenigde Staten en Rusland om zich in te zetten voor een staakt-het-vuren in Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl